Denne siden er dessverre stengt.

de historiske

De Historiske Hotell & Spisesteder er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Åmot Operagard ble tatt opp som medlem i 2014 og tildelt kvalitetsmerket De Historiske. Vi er kategorisert som  "De historisk perler".

Det er ca 70 bedrifter innen hotell, spisesteder og veteranskip som er medlem av De Historiske. For å få tildelt en slik tittel kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi. Med fortiden som ramme, ønsker vi å skape nye historier for våre gjester gjennom spennende opplevelser. Håpet er at disse historiene kan fortsette å leve i gjestenes minne lenge etter at de er kommet hjem.

Til tross for at medlemmene i De Historiske har individuelle særpreg og karakter, vil du finne flere fellestrekk; en varm velkomst, god service, en vennlig atmosfære og høy standard i alle ledd. Vår felles kvalitetsstandard sikrer et gjennomgående høyt nivå i gruppen, og våre verdier «gjestfri», «personlig» og «kvalitetsbevisst» skal bidra til å nå vår felles visjon; Vi skal oppleves som «et godt sted å være».

Utsøkte matretter og årgangsviner, vakker kunst og kultur, design og utsmykking basert på lange tradisjoner og historie, herskaplig behandling, spennende historiefortellinger, en romantisk stemning og mye mer kan oppleves uten å måtte forlate hotellene. Vi representerer mye mer enn en god hotellseng og et godt måltid, først og fremst representerer vi et mangfold av opplevelser.